Okulumuzda

Okulumuzda "Aile Okulu Projesi Eğitici Eğitimleri" Kursu, Kurs Öğretmeni Özer ESKİ Tarafından Başlamış Olup Öğretmenlerimiz Kursa Yoğun İlgi Göstermiştir.

17.05.2022 451

 "Yapılan araştırmalarda, salgın sürecinde uygulanan kısıtlamaların bazı çocuklar üzerinde sinir, öfke ve saldırganlık davranışlarını göstermelerine neden olduğu görülmektedir. Yaşanan sorunlara benzer muhtemel sorunların yeniden yaşanmaması için, öğretmenlerin ve ailelerin desteklenmesi hayati derecede önemli hale gelmiştir. Okulda öğrenilen ve edinilen bilgi, beceri ve davranışların, hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması, okul ortamında ve evde yapılanların tutarlı olmasına ve eşgüdüm sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle çocuklarının eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitimi son derece önem kazanmıştır. Ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi vb. hedeflerle Bakanlığımız tarafından Aile Okulu Projesi başlatılmıştır.

 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 7 bölgeden 7 büyükşehir pilot il seçilerek Erzurum'da "Aile Okulu Projesi Eğitici Eğitimleri" yapılmıştır. Eğitimi alan öğretmenler pilot illerinde eğitici ve veli eğitimi yapmaya başladılar. Okulumuz öğretmenleri de bu eğitime katılmaya istekli oldukları için Mamak Karaağaç Halk Eğitim Merkezine başvurdular. Mehmet Rıfat Börekçi İlkokulu'nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan kurs öğretmeni Özer ESKİ  tarafından hafta sonları Ali Kuşçu İlkokulu'nda eğitici eğitimleri yapılmaya başlanmıştır. Eğitimler sırasında uygulamalı etkinlikler de yapılmakta olup öğretmenlerimiz aldıkları eğitimi içselleştirme imkanı bulmaktadırlar. Okulumuz öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği kurs tamamlandıktan sonra öğretmenlerimiz de aile eğitimi ve eğitici eğitimi vermeye başlayacaktır. Aile eğitimleri sayesinde öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Verilen bu yararlı eğitimde; 

  • Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi,
  • Aile İçi İletişim Becerileri,
  • Akran İlişkileri,
  • Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, 
  • Çatışma ve Stres Yönetimi,
  • Bağımlılık,
  • Ahlaki Gelişim,
  • Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite konu başlıkları yer almaktadır.

Bu projenin yürütülmesine öncülük eden Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER başta olmak üzere, eğitimi okulumuzda veren Özer ESKİ Öğretmenimize, eğitime katılım gösteren okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.  

17-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-2022