25.03.2015 6468

Okulumuz General Zeki Doğan Mahallesi 551. Cadde No:5 adresinde, 6190 metrekare alana sahip olarak 2009 yılında 26 derslikli, zemin üzeri 3 kat, toplam 4 katlı olarak yaptırılmış ve 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete geçmiştir.

Okulun hizmete başladığı Eğitim Öğretim yılında Kurucu Müdür H. Mithat PARLAK Eylül 2009 Şubat 2010 tarihleri arasında hizmet vermiştir. Aynı Eğitim Öğretim yılı şubat ayından itibaren Rıza ATUNÇ Okul Müdürü olarak atanmıştır.

Okulumuz 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında 5 anasınıfı şubesi, 1. kademede 13 şube(5 ; 1. sınıf şubesi, 2; 2. sınıf şubesi, 2; 3. sınıf şubesi, 2 ; 4. sınıf şube, 2 ; 5. sınıf şubesi) olarak faaliyet göstermiştir. 2. kademede 4 şube olarak (2; 6. sınıf,1 ; 7. sınıf şubesi, 1; 8. sınıf şubesi) faaliyet göstermiştir. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında ise anasınıfı sayımız 7 şube, 1. kademe şube sayımız 15 ve 2. kademe şube sayımız 5 şube olarak artmış, öğrenci sayımız 764'e yükselmiştir. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz dönüşümünü tamalayarak 1. kademe sayısı artırılmıştır.  Öğrenci sayımızda hızlı bir artış yaşanmıştır.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında okul müdürü olarak Abdullah ULAŞ atanmıştır. Bu tarihten itibaren mevcut olan laboratuvarlar dersliğe dönüştürülerek 4 anasınıfı, 3 özel eğitim sınıfı, 46 ilkokul sınıfı olmak suretiyle toplam 30 derslikte 58 şube olarak hizmete devam etmektedr. Ayrıva 1 Kütüphane, 1 çok Amaçlı Salon, 1 anasınıfı için Beslenme Odası, 1 Spor Atölyesi, 1 Satranç Atölyesi, 1 Beslenme Dostu Atölyesi, 1 Oyun Atölyesi ve 1 Giyim Üretim Atölyesi hizmete sunulmuştur. Aynı zamanda belediyemizin imkanları ile yaklaşık 1000 kişi kapasiteli Amfi-park Proesi kapsamında tribün yapılmış olup kurumsal imkanlarla mini halı futbol sahası kullanıma sunulmuştur. Yan kısmına da yaklaşık 100 metrekarelik halı kaplama etkinlik alanı oluşturulmuştur.

Okulumuz anasınıfı giriş kısmı tamamen halı kaplanmış, kuzey cephesindeki alan ağaçlandırılmış, mevcut ağaçlar şekillendirilerek yavrularımızın geometrik şekiller alanında farkındalığını artırmak için "Yaşayan Geometri Atölyesi" ne dönüştürülmüştür. Mevcut alan içerisine Büyükşehir Belediyemizden aldığımız katkılarla 1 metrekarelik kasalar şeklinde "Toprak İşleme Atölyesi" kurulmuştur. Anasınıfı öğrencilerin faydalanması amacıyla zemini ince kum dolgu olmak suretiyle kaydırak ve salıncaklardan oluşan Oyun Parkı yapılmıştır.

Okulumuzun gümey cephesi tribün üzeri ağaçlandırarak çevre düzenlemesi yapılmıştır. Özellikle Azerbaycan Milletvekillerinin katılımıyla "Azerbaycan Türkiye Hatıra Ormanı" oluşturulmuştur. Yaşayan okul düşüncesinden hareketle ahşap banklar, çöp kutuları uygun şekilde monte edilerek, zeminde küçük çakıl taşları ile kaplanmış, dinlenme alanı oluşturulmuştur. Ayrıca mevcut güvenlik kulübesi yeniden yapılandırılmış, şirinler kulübesine benzetilmiş, çift güvenlik personelinin hizmetiyle "Güvenli Okul Projesi" hayata geçirilmiştir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılınının başında okulumuza okul müdürü olarak Ali Erdem NALBANTOĞLU atanmıştır.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile eğitimin adresi olarak oldukça fazla talep gören Okulumuz; müdür, 2 müdür yardımcısı, 75 öğretmen, 1257 öğrenci mevcudu ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.